AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
6 kiaušiniai
180g cukraus
120g miltų
60g kakavos
80g krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
80g margarino VILNIUS kepiniams
100ml grietinÄ—s (bent 30%)
Užpildymui ir apdailai:
350g braškių
250ml grietinÄ—s (bent 30%)
300g juodojo šokolado
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitas: atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukame su cukrumi ir išlydytu margarinu VILNIUS kepiniams. Dedame vanilinio cukraus, grietinÄ—s ir gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome gerai išplaktus baltymus. Ä® plakinį suberiame miltus, kakavÄ… ir krakmolÄ…. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Jei tešla gaunasi per skysta ar per tiršta, galima reguliuoti, įberiant daugiau miltų ar grietinÄ—s. Kepimo formÄ… patepame margarinu VILNIUS kepiniams ir supilame tešlÄ…. Biskvitas neturi bÅ«ti nei per storas, nei per plonas. Formuojant, turÄ—kite omenyje, kad iškepusį biskvitÄ… perpjausime per pusÄ™. Kepame biskvitÄ… 175 laipsnių orkaitÄ—je apie 25-30min. SusmulkintÄ… šokoladÄ… ištirpiname karšto vandens vonelÄ—je, kol gaunasi skystas šokoladas. GrietinÄ™ skirtÄ… užpildymui labai gerai išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame su mikseriu. Iškepusį ir atvÄ—susį biskvitÄ… perpjauname per pusÄ™. VienÄ… lakštÄ… dedame ant didelÄ—s lÄ—kštÄ—s (didesnÄ—, nei mÅ«sų torto forma) ir aptepame ištirpintu šokoladu. Ant viršaus užtepame paruoštos grietinÄ—s. Ant grietinÄ—s sluoksnio sudedame braškes. Galiausiai dedame likusį biskvitinį lakštÄ… ir aptepame visÄ… tortÄ… likusiu šokoladu. TortÄ… dedame į šaldytuvÄ… bent 3 val. Skanaus :)